Για μια Ονειρεμένη Βάπτιση

Blog , , Updated

        Η ανακοίνωση σας έγινε! Οι γονείς του μικρού που σας έχει κλέψει τη καρδιά επέλεξαν εσάς για πνευματικό γονιό του και αυτό μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να σας φέρει!

  Μετά όμως έρχεται και η αγωνία και το άγχος μιας και θέλετε να είναι όλα τέλεια! Έτσι λοιπόν και εμείς σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα συνοπτικό κατάλογο με όλα αυτά που θα πρέπει να αναλάβετε για να φέρετε εις πέρας αυτή την τόσο σημαντική μέρα αλλά και να την χαρείτε όσο και οι υπόλοιποι καλεσμένοι.

Αφού έχει ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό κομμάτι για το κλείσιμο ημερομηνίας και εκκλησίας για την ημέρα της βάπτισης, ξεκινά το πιο δημιουργικό και ενδιαφέρον κομμάτι που είναι η διοργάνωση του μυστηρίου. Καλό θα είναι οι ετοιμασίες να έχουν ένα χρονικό περιθώριο ούτως ώστε να κάνετε μια έρευνα αγοράς, να μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις και να το απολαύσετε.

Είτε επιλέξετε να το κάνετε παρέα με τους γονείς είτε μόνοι σας σίγουρα θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία προϊόντων για να φτιάξετε το θέμα της επιλογής σας! Σε πρώτη φάση επιλέγουμε το βαπτιστικό ρούχο και παπουτσάκι που πέρα από το αισθητικό κομμάτι, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν να είναι άνετο για το μικρό μας αλλά και για μας που θα το αλλάξουμε κατά τη διάρκεια της τελετής. Επίσης στους ίδιους θεματικούς και χρωματικούς τόνους θα είναι και το βαπτιστικό κουτί γεμάτο με όλα τα είδη που θα σας είναι χρήσιμα για το μυστήριο. Συγκεκριμένα: 

• δύο μικρές πετσέτες και μια μεγάλη,
• ένα μπουκάλι ελαιόλαδο, σαπούνι, λαδόπανα,
• 3 κεράκια
• μαρτυρικά
• τη λαμπάδα

        Σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς ενδέχεται να χρειαστεί να συμβάλετε και στη διακόσμηση του ναού, τις μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια. Αν μη τι άλλο θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με όλα τα άλλα που έχετε επιλέξει για να παρουσιαστεί ένα όμορφο αποτέλεσμα!

        Προσοχή μη ξεχάσετε τη συνεργασία με έναν φωτογράφο. Αυτή η μοναδική στιγμή τόσο για σας, όσο και για το μικρό είναι ωραίο να είναι κάπου αποτυπωμένη όσα χρόνια και αν περάσουν.

        Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται και η παρουσία πλούσιων Candy bars στην έξοδο από την εκκλησία με γλυκά και εδέσματα,ροφήματα και άλλα καλούδια για να κεράσετε τους καλεσμένους. Η διακόσμηση μπορεί να ανατεθεί στο κατάστημα των βαπτιστικών που θα συνεργαστείτε αλλά αν έχετε χρόνο και μεράκι μπορείτε να το επιμεληθείτε και εσείς οι ίδιοι. 

        Τελευταίος μα εξίσου σημαντικός είναι ο βαπτιστικός σταυρός. Αναπόσπαστο κομμάτι του μυστηρίου και ένα από τα πιο ανεκτίμητα δώρα του νονού στο πνευματικό του παιδί για όλη του τη ζωή. Φροντίστε λοιπόν, να είναι ένα κόσμημα που θα μπορεί να το συνοδεύει σε όλες τις ηλικίες. 
        Χρήσιμο θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, αν το μωρό δεν σας ξέρει και δεν νιώθει άνετα μαζί σας να ξεκινήσετε να περνάτε χρόνο μαζί του προκειμένου να νιώθει πιο ήρεμο και ασφαλές στην αγκαλιά σας κατά τη διάρκεια του μυστηρίου μιας και το έθιμο επιβάλει το μωρό να φτάσει στα χέρια της μαμάς λίγο πριν το τέλος της τελετής. 

        Μην αμελήσετε φυσικά να ασχοληθείτε με τη δική σας εμφάνιση, γιατί μπορεί πρωταγωνιστής να είναι το μικρό σας αγγελούδι αλλά δίπλα σε αυτό θα βρίσκεστε εσείς και πρέπει να είσαι αντάξιοι των περιστάσεων. Σε αυτό το σημείο επιλέγουμε τα ρούχα και αξεσουάρ που επιθυμούμε ενώ  δεν ξεχνάμε ποτέ ότι εκτός από όμορφοι πρέπει να είμαστε και άνετοι μιας και θα χρειαστεί να βραχούμε, να λαδωθούμε και να κρατήσουμε αγκαλιά για αρκετή ώρα το μωρό. Επίσης φρεσκάρουμε την προσευχή «πιστεύω» την οποία πρέπει να πούμε στην αρχή της τελετής, σημείο λίγο άβολο για εμάς αλλά και αναγκαίο καθώς και να ενημερωθούμε εκτενώς για όλη τη διαδικασία του μυστηρίου, μια υπέροχη τελετή στην οποία πρέπει να είστε άψογοι.

        Το σημείο όμως που πρέπει να επιστήσετε ουσιαστικά το ενδιαφέρον σας είναι να είστε άψογοι όχι μόνο στη τελετή αλλά κυρίως απέναντι στο βαπτιστήρι σας. Ο ρόλος και η ευθύνη σας δεν τελειώνει με το πέρας του μυστηρίου. Αντιθέτως, ξεκινά! Και η ευθύνη σας δεν είναι η προσφορά πλούσιων, εντυπωσιακών δώρων σε γιορτές και γενέθλια αλλά η όμορφη, ιδιαίτερη και μοναδική σχέση ή οποία δημιουργήθηκε και θα είναι εξέχουσας σημασίας για όλη τη πορεία της ζωής του. Να θυμάστε την αγκαλιά σας την χρειάζεται όχι μόνο στο μυστήριο αλλά σε όλη του ζωή!

Πάντα άξιοι!!

Σχετικά Άρθρα